Sinterklaasintocht Nederweert gaat ook niet door

Plaats een reactie
Intocht Nederweert - Fotograaf: Johan Horst

Nederweert – Het Sint Nicolaas Comité Nederweert & Budschop heeft na uitgebreid overleg met de gemeente Nederweert, de veiligheidsregio Limburg Noord en haar zustercomités in de regio besloten om de traditionele intocht bij Brug 15 met de aankomst per boot en aansluitend een bijeenkomst in Zaal De Pinnenhof dit jaar niet door te laten gaan. Gisteren werd ook al bekend dat de traditionele intocht in Weert niet door gaat.

Richtlijnen

Het is binnen de bestaande richtlijnen met betrekking tot het corona virus niet mogelijk gebleken om een intocht te organiseren waarbij zowel de veiligheid en gezondheid van het publiek en de vrijwilligers kan worden gewaarborgd als het feestelijke karakter van de intocht. Ook vanuit de veiligheidsregio Limburg Noord ontving de organisatie het dringende advies om de intocht in de traditionele vorm niet door te laten gaan. Het comité betreurt het zeer dat zij met pijn in haar hart dit ingrijpende besluit heeft moeten nemen.

Een woordvoerder van het comité zegt dat het toelaten van slechts een beperkte groep toeschouwers, het waarborgen van de 1,5 meter, het verbod op schreeuwen en zingen langs de kant en een groot aantal aanvullende eisen erg moeilijk te handhaven zou zijn geweest voor de kleine organisatie bestaande uit vrijwilligers en bovendien geen onbezorgde en feestelijke sfeer zou creëren voor de kinderen van Nederweert en Budschop.

Alternatieven

Het comité gaat binnenkort met de gemeente en de veiligheidsregio aan tafel om eventueel mogelijke alternatieven voor de traditionele intocht uit te werken die wel passen binnen de corona richtlijnen.

“Want Sinterklaas komt hoe dan ook aan in Nederweert op zondag 15 november, daar zullen wij als comité voor zorgen!” aldus het Sint Nicolaas Comité. Over de wijze waarop en de vorm waarin zullen ze iedereen binnen enkele weken nader informeren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie