Snelle tijden en jubilaris bij Hema Volksloop

Zondag 6 september 2020 heeft de 483 ‘Hema Volksloop’ plaatsgevonden. Al meer dan 40 jaar kunnen sporters elke eerste zondag van de maand hardlopen aan en om de IJzeren Man. 

In deze 40 jaar hebben al meer dan 111.000 lopers meegedaan. Elke keer lopen er nieuwe lopers mee. Ze komen van heinde en verre. Maar ook is er een basis van vaste lopers die bijna elke eerste zondag van de maand aanwezig zijn. Deze editie was het Sonja van Melick. Zij liep voor de 150e keer mee aan onze loop. Dat betekent dat ze al heel veel jaren meeloopt. Een mooie prestatie.

Afzeggingen uit België

Deze keer kon je – vanwege de corona-maatregelen – alleen maar voorinschrijven. Wel konden deze keer meer dan 100 personen inschrijven. Zo’n 150 renners hadden zich ingeschreven. Vanwege de reisbeperkingen die de Belgische overheid afgelopen week oplegde (code oranje) moest een twintig tal deelnemers uit België deze loop aan zich voorbij laten gaan. Ondanks deze tegenvaller stonden er toch 130 lopers om 10.00 uur aan de start.

Snelle tijden

Weer werd er gestart in groepen van 30 tot 40 lopers. Door het groot aantal inschrijvingen bij de 3,5 kilometer mochten de dames iets later van start dan de heren. Ook waren er veel snellere tijden. Vooral bij de 7 kilometer mannen werd er hard gelopen. Met 25.33 op 7 kilometer zette Wiktor Verkinov uit het Duitse Mechernich een scherpe tijd neer. Ook op andere afstanden werd hard gelopen. Kijk hiervoor op www.uitslagen.nl. Waarschijnlijk speelde het mooie loopweer hierbij ook een rol.

De volgende “Hema Volksloop” wordt gelopen op de eerste zondag in oktober. Dus 4 oktober 2020 kun je weer lopen bij de IJzeren Man. De volksloop wordt mogelijk gemaakt door Hema, Posno- Sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren.