Warm Wonen in Weert start met informatiebijeenkomsten

Warm Wonen in Weert helpt inwoners met het energiezuinig maken van hun woning. De gemeente Weert, Wonen Limburg en WeertEnergie organiseren daarvoor op 21, 22, 30 september en 1 oktober informatiebijeenkomsten. Deze zijn zowel op locatie bij te wonen als ook digitaal via een live videoverbinding.

Ruim 10.000 inwoners van Weert hebben inmiddels een brief met uitnodiging van Warm Wonen in Weert in de brievenbus ontvangen.

Routekaart Energietransitie

De gemeenteraad heeft de Weerter routekaart Energietransitie vastgesteld. Hierin staan de stappen beschreven naar een energieneutrale gemeente. De eerste stap is het terugdringen van het energieverbruik in de woningen, zowel de huur- als de koopwoningen. Dat doen ze ook om de energielasten voor de inwoners te verminderen. Het project Warm Wonen in Weert helpt daarbij.

De uitgangspunten van de routekaart Energietransitie zijn Eerlijk, Kansrijk en Groen. Dat betekent onder andere dat de energietransitie in Weert voor iedereen toegankelijk moet zijn en kansen oplevert voor inwoners en bedrijven in Weert. Warm Wonen in Weert is het eerste project binnen de Routekaart.

Wijkgerichte aanpak

Warm Wonen in Weert volgt een wijkgerichte aanpak. Niet iedereen kan namelijk tegelijk ontvangen worden op een informatieavond of tegelijkertijd geholpen worden. De gebieden Weert-Oost (Graswinkel, Leuken, Groenewoud en Swartbroek) en Weert-Noord met Boshoven, Hushoven, Laarveld, Laar en Molenakker zijn als eerste aan de beurt. Inwoners van deze wijken zijn uitgenodigd voor de fysieke bijeenkomst over energie besparen in de woning op maandag 21, dinsdag 22, donderdag 30 september en vrijdag 1 oktober om 19.30 uur in het stadhuis. Tevens is er voor elke bijeenkomst een live videoverbinding. Aanmelden voor een informatieavond is noodzakelijk via www.warmwoneninweert.nl

Later volgen bijeenkomsten voor Weert-Zuid, Weert-West en de kerkdorpen. Geïnteresseerden uit andere wijken zijn al van harte welkom om een van de bijeenkomsten te volgen via de live videoverbinding.

Acties

Voor elk gebied worden acties gepland, te beginnen in Weert-Oost. Per wijk of dorp wordt een energieloket ingericht. Hier helpen energieverkenners en energiecoaches huurders en woningeigenaren met het in kaart brengen van wat er moet gebeuren om de woning energiezuiniger te maken. Ook worden in de loop van 2021 cursussen gegeven en wordt een energiemarkt georganiseerd. Informatie over alle acties is te vinden via de facebookpagina van Warm Wonen in Weert en de website www.warmwoneninweert.nl

Vragenlijst koopwoning en Gamma actie

Met de eerste actie vraagt Warm Wonen in Weert inwoners met een koopwoning om een vragenlijst over hun koopwoning in te vullen. Deze vragenlijst gaat over de mate van isolatie van de woning. Hiermee krijgen ze inzicht in de algemene staat van de woningen in Weert. Als tegenprestatie ontvangen invullers van de vragenlijst een waardebon van €25,- van Gamma Weert, waarmee materiaal aangeschaft kan worden om kleine energiebesparende maatregelen te nemen. Energieverkenners van Warm Wonen in Weert staan klaar om te helpen bij het invullen van de vragenlijst.

Ook huurders kunnen in aanmerking komen voor een waardebon, door samen met een energieverkenner in de woning te kijken welke energiebesparende maatregelen zij kunnen doen. Een afspraak maken kan via de website.

Informatie

Kijk voor meer informatie of het maken van een afspraak met een energieverkenner op www.warmwoneninweert.nl of stuur een e-mail naar [email protected].

Warm Wonen in Weert is ook te volgen via Facebook:  https://www.facebook.com/warmwoneninweert