Weert herdenkt 76-jarige bevrijding van de stad

Algemeen Corona Uitgaan Uitgelicht Reageer 1 min. leestijd

Weert herdenkt ieder jaar op 22 september a.s. het feit dat de stad werd bevrijd van de Duitse bezetting. De bevrijding geschiedde in 1944 door een eenheid van het Britse leger, het 1e bataljon van het Suffolk Regiment.

Maar in 2020, de 76e keer, is alles anders, dus ook deze herdenking. Toch willen ze ook dit jaar stilstaan bij de bevrijding.

Het comité zal vanwege COVID-19, met in achtneming van de 1,5 meter maatregel, de plaatsen (stoelen) vooraf uitstallen zodat jij je welkom en veilig voelt. Bezoekers wordt verzocht op de stoelen plaats te nemen.

Programma

  • 19.00 uur: Ontvangst gasten Suffolk Monument (Stadsbrug)
  • 19.05 uur: Ceremonie ter gelegenheid van de herdenking van de bevrijding van Weert op 22 september 1944. Enkele sprekers, muziek en kranslegging.
  • Ca. 19.30 uur:  Einde

Indien je een krans of bloemen bij een monument wil leggen kun je deze, voorzien van naam (van jouw organisatie), zelf op dinsdag 22 september meebrengen of bij het Suffolk Monument (stadsbrug) rond 18.00 uur die dag, laten bezorgen (doorsnede krans max 80 cm).

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie