20-jarige man uit Nederweert in Belgische cel na conflict met politie

Archieffoto WdG

Afgelopen woensdag heeft in Sint-Huibrechts-Lille (gemeente Pelt), zo’n 10 kilometer vanaf de Kempenweg in Weert, een schietincident plaatsgevonden. Bij dit incident was een 20 jarige man uit Nederweert betrokken, zo meldt Het Belang van Limburg.

De man zou een eerste politiecontrole hebben genegeerd. Op de Peerderbaan wist de politie hem alsnog tegen te houden. Daar ontstond een schermutseling waarbij de politie op de man uit Nederweert schoot.

De Nederweertenaar ging er vervolgens vandoor, maar kon later die dag alsnog worden aangehouden. De man wordt verdacht van gewapende weerspannigheid. Hij zit nu in de gevangenis van Hasselt. Het onderzoek is nog in volle gang.

Bekijk de beelden van het incident via TVL: https://iwdg.nl/3dfEhzp