Alcoholverbod in centrum van Heythuysen

Heythuysen – Het college van de gemeente Leudal heeft besloten dat het niet langer toegestaan is alcohol te drinken in de openbare ruimte in het centrum van Heythuysen.

Dit besluit heeft de gemeente genomen nadat winkeliers en horecaondernemers aan de Dorpstraat te kennen gaven dat de hinder door drinkende en beschonken personen is toegenomen. De politie heeft dit bevestigd.

Ondernemers geven aan dat dit een negatief effect heeft op de sfeer en het straatbeeld. De politie bevestigt dat zij afgelopen zomer verschillende keren ter plaatse zijn gekomen vanwege personen die voor overlast zorgden.

Nu het college het centrumheeft aangewezen als alcoholverbodsgebied, mogen alcoholhoudende drankjes alleen nog maar worden genuttigd op het terras van een café of restaurant.

Beslag en boete

Indien een persoon een geopende verpakking alcoholhoudende drank bij zich heeft op straat, wordt dit door Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA) of de politie in beslag genomen. Bij een herhaling van de overtreding volgt een boete. Het verbod geldt niet tijdens carnaval, kermis en oudejaarsavond.