Burgemeester sluit woning in Budel na vondst drugs

Burgemeester Van Kessel heeft besloten de woning en bijbehorende erven aan de Meemortel in Budel tijdelijk te sluiten, nadat door de politie drugs zijn aangetroffen op 27 augustus 2020.

Tijdelijke sluiting

De woning en bijbehorende erven zijn op 19 oktober 2020 gesloten tot 19 januari 2021. Tot 19 januari 2021 is het verboden om het perceel en de woning te betreden. Met deze sluiting wil de gemeente Cranendonck een eind maken aan druggerelateerde activiteiten op deze locatie.

Wet Damocles

De sluiting vindt plaats op basis van artikel 13b van de Opiumwet en vastgesteld gemeentelijk beleid. Artikel 13b van de Opiumwet, ook wel bekend als de Wet Damocles, biedt de burgemeester de mogelijkheid drugspanden te sluiten.

Meld drugsoverlast

Drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. De gemeente Cranendonck en de politie gaan dit zoveel mogelijk tegen. De hulp van inwoners helpt daarbij. Ervaar je drugsoverlast of heb je een vermoeden van druggerelateerde criminaliteit? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 8844. Wil je liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.