Corona snelteststraat voor bedrijven ingericht op Kampershoek

Algemeen Corona Weert 22 reacties 3 min. leestijd

Vanaf woensdag 21 oktober kunnen bedrijven die om zakelijke redenen medewerkers willen/moeten laten testen op corona dit eenvoudig en snel laten doen bij AED Solutions op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. De uitslag volgt al binnen één uur.

Grote vraag naar Corona sneltest

Er is in Nederland veel behoefte aan een sneltest, voornamelijk vanuit het bedrijfsleven. De wachttijden bij de GGD lopen op en men wil snel weten of een persoon besmet is of niet. De sneltestlocatie aan de Celsiusstraat 15 in Weert is een initiatief van AED Solutions en Lemmens Groep.

Werkgevers zijn er bij gebaat dat hun medewerkers gezond zijn en veilig kunnen werken. Om die reden wordt er vaak gekozen om het personeel preventief te laten testen op COVID-19. Door het afnemen van een Corona sneltest is binnen een uur duidelijk of medewerkers veilig en gezond aan het werk kunnen.

Naast de financiële voordelen voor een werkgever draagt het ook bij aan het maatschappelijk belang. Met name personen zonder klachten worden preventief getest, wanneer een test positief is kan er snel geschakeld worden naar de algemeen bekende maatregelen. Het aanbod van Corona sneltesten sluit volledig aan bij onze totaaloplossing voor een veilige werk- en leefomgeving.’

Corona sneltest drive-in

De sneltesten worden afgenomen door zorgmedewerkers met een BIG-registratie. Aan de zijkant van het pand van AED Solutions staat een pagodetent waar vooraf aangemelde personen met hun auto kunnen binnenrijden voor een Corona sneltest. Met een wattenstaafje wordt vocht uit neus en keel genomen. Het watje gaat in een vloeistof die vervolgens op de test wordt gedruppeld.

De test controleert op de aanwezigheid van specifieke eiwitten van het SARS-CoV-2 virus. Wij werken met de Nadal COVID-19 Ag Rapid test welke zeer goed getest is in onlangs gepubliceerde onderzoeken.

Uitslag binnen een uur

De uitslag is al binnen 15 minuten bekend en binnen 1 uur wordt de uitslag bekend gemaakt aan de geteste persoon. Bij een negatieve testuitslag is het mogelijk om een certificaat af te geven via e-mail. Bij een positieve uitslag zijn wij verplicht uw persoonsgegevens door te geven bij de GGD t.b.v. het bron- en contactonderzoek.

Testen voor bedrijven

De coronasneltestlocatie bij AED Solutions in Weert richt zich in eerste instantie op bedrijven. Wanneer een bedrijf meer dan 50 medewerkers wil laten testen dan kan dit ook op locatie. Voor meer informatie: https://www.aedsolutions.eu/corona-sneltest/.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
22 reacties