Buurtbon voor een buurtboom in Nederweert

Foto via gemeente Nederweert

Nederweert – Zeker in deze tijd vinden ze het in Nederweert belangrijk dat straten en buurten naar elkaar om kijken en elkaar helpen. Ook op anderhalve meter afstand zijn er genoeg leuke en veilige activiteiten te bedenken die je samen met jouw buren kan ondernemen. Met de ‘buurtbon voor een buurtboom’ kunnen inwoners uit alle kernen een gratis kerstboom krijgen.

Elkaar ontmoeten

Het project is bedoeld om straten en buurten in de donkere wintermaanden te stimuleren om elkaar te ontmoeten door gezellig samen iets te organiseren. “Veiligheid en gezondheid staan voorop. Daarnaast is het ook belangrijk om, zeker in deze tijd, aandacht te blijven hebben voor elkaar zodat we met elkaar verbonden blijven en niemand vergeten wordt”, aldus wethouder Carla Dieteren.

Gezellige activiteit

Elkaar ontmoeten en naar elkaar omkijken kan met een activiteit of initiatief voor de straat of buurt zoals de vertelling van een kerstverhaal rondom de buurtkerstboom, een moment van bezinning  of een muziekoptreden. “Of maak een mooie boom waarbij buurtbewoners lieve berichtjes kunnen achterlaten over hoop en steun in deze coronatijd, om elkaar zo een hart onder de riem te steken”, aldus gebiedsregisseur Harold van der Haar.

Aanmelden

Bedenk samen met jouw straat of buurt uit de gemeente Nederweert een (kleinschalige) activiteit met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM en neem vóór 10 december contact op met de leefbaarheidsregisseur van jouw kern.

De buurtboom van zo’n 4 meter mag geen belemmering vormen voor de doorgang van het verkeer en de hulpdiensten. Het is ook mogelijk om voor het initiatief of de activiteit de gemeentelijke partytent en statafels te lenen.

Zelf verantwoordelijk

De buurtbomen worden op de afgesproken plek bezorgd door de klusploeg van Kansrijk in de Wijk.

De boom is gratis, maar je bent zelf verantwoordelijk voor de plaatsing. Decoratiemateriaal en eventueel stroomverbruik zijn voor eigen rekening. De boom kan na de jaarwisseling worden aangeboden tijdens de ophaalroute die door de gemeente Nederweert bekend wordt gemaakt.

Doe je mee?

Ze hopen dat je als inwoner van Nederweert je aanmeldt voor een gezellige buurtactiviteit. `ijx zorgen voor een mooie buurtboom!

Nederweert
Harold van der Haar
06 – 181 152 95
[email protected]

Ospel(dijk) en Budschop
Iris van de Ven
06 – 114 363 32
[email protected]

Leveroy en Eind
Joey van Beers
06 – 112 498 57
[email protected]