Duits luchtdoelgranaat uit Tweede Wereldoorlog gevonden in Hunsel

Hunsel – De hulpdiensten zijn dinsdag gealarmeerd voor een gevonden explosief in Hunsel.

Een man met een metaaldetector had een 8,8 cm-Flak luchtdoelgranaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden op een trapveldje op de hoek Beekstraat / Varenstraat. Het kanon waar de granaat uit is afgeschoten, was Duits luchtafweergeschut.

Echter zijn de kanonnen tijdens de oorlog buit gemaakt door de Britten die ze vervolgens ook hebben gebruikt om gronddoelen te bestoken (zie onderstaande foto’s). Zodoende liggen er nog steeds granaten onder de grond.

Omdat de granaten nog kunnen ontploffen schakelde de vinder de hulpdiensten in. Onder auspiciën van de politie werd de granaat veilig gesteld en van het trapveld verwijderd. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) zal de granaat op een later moment vernietigen.