Rozen en vlaai voor alle veteranen

Foto (v.l.n.r.): Mien van Gog, Jan van Gog, Arie van der Lee en Piet van Gog.

Ospel – Alle leden en donateurs van de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel werden op 27 oktober jl. thuis verrast toen één van de bestuursleden hen een Limburgse vlaai en een roos kwam aanbieden.

“Het coronavirus houdt ons allen intens bezig en zeker ook  de leden van Bond, die vrijwel allemaal gezien hun leeftijd in de zogenoemde risicogroep behoren”, zo staat in de begeleidende brief, die zij allen persoonlijk ontvingen.

Activiteiten, zoals de dagexcursie naar het Belgische Henry Chapelle, waar zij ieder jaar hun gesneuvelde Amerikaanse militairen komen herdenken, gingen dit jaar niet door. Zelfs bij de herdenking op het Engels kerkhof in Nederweert op 14 november kon men niet aanwezig zijn vanwege de strenge coronamaatregelen.

Met deze geste werden de leden verzekerd dat zij er niet alleen voor staan en dat de Bond van Wapenbroeders hen, ondanks deze moeilijke omstandigheden niet vergeet, maar ze blijft ondersteunen.

De eerste officiële vlaai werd door voorzitter Arie van der Lee en vicevoorzitter en penningmeester Piet van Gog overhandigd aan Jan van Gog en zijn echtgenote Mien, uit waardering voor de vele jaren trouwe dienst en inzet voor de veteranen uit Ospel en Nederweert-Eind.

Vervolgens werden alle leden en donateurs voorzien van deze lekkernij. Zo kon men nog een keer nagenieten van het zo succesvolle 40-jarig jubileum afgelopen jaar van de oudste afdeling van Limburg.