Nieuwe corona-teststraat in Roermond

Algemeen Corona Nederweert Regio 6 reacties 4 min. leestijd
Locatie nieuwe corona teststraat in Roermond

Update – Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD. In regio Limburg-Noord was al een testlocatie aan de Willem Barentszweg in Venlo.

Op 2 november wordt ook een testlocatie geopend in Roermond. Samen kunnen op deze locaties 2.100 testen per dag worden afgenomen. Is er sprake van een besmetting met het coronavirus, dan volgt een bron- en contactonderzoek.

Merum aan de A73

De gemeente en GGD gingen samen op zoek naar een geschikte locatie en vonden deze op bedrijventerrein Merum aan de A73. Marijn Emans, projectleider bij de GGD is blij met de nieuwe locatie: Boven de Wolfskuil 14. “Het nieuwe bedrijfspand is net opgeleverd, er vinden zowel binnen als buiten nog enkele werkzaamheden plaats. We starten direct met de voorbereiding voor de teststraat zodat we vanaf maandag 2 november ook in Roermond kunnen testen. We verdelen onze testcapaciteit over twee testlocaties, waardoor de reistijd voor de inwoners van Midden-Limburg korter wordt.”

Afname wachttijd nog onzeker

Of de wachttijd daarmee ook afneemt kan Emans niet zeggen: “Hoewel de testcapaciteit de komende maanden blijft stijgen, zien we ook de vraag naar testen toenemen. We schalen als GGD maximaal op, maar het coronavirus verspreid zich ook snel. Dit is een zorgelijke ontwikkeling. Daarom een dringende oproep aan onze inwoners: houd je aan de maatregelen en voorkom de verspreiding van het coronavirus.”

Wethouder Smitsmans is blij met de opening: “De gemeente Roermond werkt op alle fronten mee om de corona-crisis onder controle te krijgen. Het openen van een teststraat in onze stad is daar een belangrijk onderdeel van. Daarmee wordt het nog laagdrempeliger voor alle inwoners in onze regio om zich te laten testen. Dus ik roep alle inwoners nogmaals op: als je klachten hebt, laat je testen.”

Afspraak maken

Om een testafspraak te maken is het landelijke afsprakennummer 0800-1202 beschikbaar. Ook kun je een afspraak maken via coronatest.nl. Het is niet mogelijk om zonder afspraak een test te laten uitvoeren.

Coronatest alleen bij klachten

De coronatest is bedoeld voor iedereen die (milde) klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken een afspraak worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak krijg je de keuze op welke locatie en welk tijdstip je in een teststraat terecht kunt. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen.

De uitslag

Na de testdag duurt het maximaal 48 uur voordat de uitslag bekend wordt gemaakt. Na een positieve uitslag gaan besmette personen in isolatie en hun huisgenoten en nauwe contacten krijgen het dringende verzoek om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan en te rapporteren over eventuele gezondheidsklachten.

 Voor meer informatie over corona: www.ggdlimburgnoord.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties