Gouden huwelijk Frans en Rinie de Werdt

Fotograaf: Jack Roosen

Frans en Rinie de Werdt uit Weert  vierden hun vijftigjarig huwelijksfeest. Dat deden ze met een Heilige mis in de Moeselkapel, waar ze elkaar voor de tweede keer in hun leven elkaar het Jawoord gaven.

De rest van hun feestdag zag er heel anders uit dan in oktober 1970. Toen feestten ze in een volle feestzaal met orkest, dans, bier en sigaren op tafel. Wegens corona is dat feest nu een stuk meer bescheiden. “Onger os” met het gezin een klein feestje.

Om er toch een extra tintje aan te geven werd de voortuin versierd en kregen ze, op 1,5 meter afstand, een ouderwets eetpakket dat ze vervolgens zelf klaar mochten maken. Symbolisch wel te verstaan, want ze krijgen een etentje thuis bezorgd.

Hoewel het feest er anders uitzag dan gepland kunnen ze er weer hopelijk 10 jaar tegenaan. Op naar de 60 jaar.