Achtervolging eindigt in Duitsland

Foto via politie Westelijke Mijnstreek

Afgelopen nacht heeft er een lange achtervolging plaatsgevonden waarbij de landsgrenzen van België en Duitsland zijn gepasseerd. De politie van Weert ging achter een voertuig aan die het stopteken negeerde.

Het voertuig ging er met hoge snelheid vandoor richting het zuiden van Limburg. Ondertussen werden door de meldkamer verschillende politie-eenheden tactisch gepositioneerd. Bij de achtervolging werden snelheden van boven de 200 kilometer per uur gehaald, zo meldt de politie Westelijke Mijnstreek.

De achtervolging ging via België, terug richting Nederland en vervolgens richting Duitsland. Tijdens de achtervolging probeerde de bestuurder van de auto een politieauto van de weg af te drukken.

Ter hoogte van het Duitse Eschweiler (nabij Aken) kon het voertuig tot stoppen worden gedwongen. Drie inzittenden werden vervolgens aangehouden dankzij de samenwerking van de Belgische, Duitse en Nederlandse politie.

De politie heeft de zaak in onderzoek.