Hema Volksloop onder moeilijke omstandigheden

Zondag 4 oktober heeft de Hema Volksloop weer plaatsgevonden. Deze keer moest de organisatie extra alert zijn omdat het coronavirus weer op zich heen grijpt.

De organisatie houd zich aan de corona-regels en aan het KNAU-regelement die vanwege de huidige situatie is opgesteld. Men attendeert de aanwezigen erop dat ze niet met te grote groepen bij elkaar staan. Samen met de overheid en de Veiligheidsregio proberen ze alles veilig en gezond te houden.

Omdat het weer slechter wordt en binnen in plaats van buiten de startnummers moesten worden afgehaald, konden ze dankzij Bier en Spijzenlokaal Dennenoord de startnummers met een zeer beperkt risico uitreiken. De uitbater stelde zijn zaal ter beschikking waar op diverse tafels voor elke lopersgroep nummers konden worden afgehaald. Via een zijdeur konden de lopers weer naar buiten. Ook werd er steeds een kleine groep binnen gelaten. Zodat iedereen afstand kon bewaren. Tevens droegen diverse mensen mondkapjes.

Ook deze keer kon er alleen maar voor-ingeschreven worden. Bijna 150 deelnemers hadden ingeschreven. Er waren weer diverse lopers die zich hadden afgemeld. Ondanks deze tegenvaller stonden er toch een kleine 130 lopers om 10.00 uur van start gaan. Weer werd er gestart in groepen van 30 tot 40 lopers. Elke groep ging met een tussentijd van start. Op het parcours is ook genoeg ruimte om mekaar te passeren. Dit verliep over het algemeen prima.

Het loop-weer was prettig vandaag en het parcours lag er ondanks de regen redelijk goed bij. Na de loop werden 11 deelnemers verrast door een waardebonnen van Hema, Posno of Bacio. Deze laatste bonnen zijn voor de jeugd. Een van de jongste lopers, Luka Lenears,  mocht zo een Bacio IJsbon in ontvangst nemen. Tevens maken veel lopers kans op een prachtige ATB van Erkens Fiets Techniek uit Weert. Die zal in januari worden verloot onder de deelnemers die in 2020 zes keer hebben deelgenomen.

Een half uur nadat de laatste loper binnen was, stonden de uitslagen op Internet. Kijk hiervoor op www.uitslagen.nl 

De volgende “Hema Volksloop” wordt gelopen op de eerste zondag in november. Deze Volksloop werd gesteund door Hema, Posno Sport, Dennenoord, Erkens Fiets-Techniek en Wertha bieren.