Resultaten Belgische politiecontroles

Ingestuurde foto

Molenbeersel – Bij een verkeersactie in Bocholt, Houthalen-Helchteren, Genk en Molenbeersel (gemeente Kinrooi) zijn zondag 119 voertuigen gecontroleerd. De politie betrapte verschillende bestuurders onder invloed van drugs en stelde meerdere verkeersovertredingen vast. 

Zondagnamiddag- en avond voerde Politie CARMA op meerdere plaatsen in de politiezone verkeerscontroles uit, zoals bij de grensovergang Stramproy / Molenbeersel. In het totaal werden 119 voertuigen uit het verkeer gehaald. Drie bestuurders reden onder invloed van verdovende middelen. Van twee van hen werd het rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. De derde zat achter het stuur ondanks een rijverbod én kon enkel een vervallen rijbewijs voorleggen. Zijn auto werd afgesleept. In de loop van de avond werd nog een bromfiets getakeld omdat deze niet verzekerd of ingeschreven was.

De politie stelde in het totaal 12 processen verbaal (PV’s) op voor het op zak hebben van een gebruikershoeveelheid cannabis. Een persoon kreeg een extra PV in verband met een ‘verontrustende opvoedingssituatie’ aangezien hij in het bezit was van cannabis in het bijzijn van kinderen. Verder werden drie vrachtwagens geverbaliseerd omdat ze foutief geparkeerd stonden. Deze bestuurders moesten onmiddellijk hun boete betalen en de vrachtwagen verplaatsen.

Verder stelde de Politie CARMA nog een 15-tal verkeersovertredingen vast, waarvan de meeste voor het niet dragen van een verkeersgordel.