Hema Volksloop van 1 november is afgelast

Algemeen Corona Sport Uitgaan Reageer 1 min. leestijd

Op 1 november 2020, de eerste zondag van de maand november zou er weer een “Hema Volksloop” plaatsvinden. Deze loop die vanaf 1980 elke eerste zondag van de maand wordt georganiseerd is dit jaar al eerder niet door kunnen gaan. Na 40 jaar iedere zondag vertrouwd lopen bij de IJzeren Man, is dit al de vierde loop die moet worden afgelast.

Naar aanleiding van de nieuwe corona-maatregelen is de organisatie in overleg gegaan met de gemeente Weert die in verbinding staat met de Veiligheidsregio Noord en Midden Limburg. Men is tot de conclusie gekomen dat het jammer genoeg niet mogelijk is om op 1 november een “Hema Volksloop” te organiseren.

Er mogen maar groepjes van vier personen samen lopen. Tevens mogen er geen evenementen worden georganiseerd. De organisatie vindt het daarom niet verantwoord om de loop door te laten gaan. Ze hopen dat ze met zijn allen deze vreselijke epidemie onder controle krijgen met deze lockdown. 

Voor 6 december staat er weer een loop op de planning. Ze hopen deze weer te kunnen organiseren samen met de sponsors Hema, Posno Sport, Erkens Fiets Techniek, Bier en Spijzenlokaal Dennenoord en Wertha Bieren.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie