Laatste kans deelname aan pilot ‘Club Extra’ van Punt Welzijn

Plaats een reactie

Afgelopen jaar is de pilot ‘Club Extra’, een samenwerking van Punt Welzijn, RICK, PGZ en Stichting Choice 4 Sport,  gestart. ‘Club Extra’ is een activiteit voor kinderen uit de gemeente Weert die het lastig vinden om aan te sluiten bij de reguliere sport- en cultuuractiviteiten.  

‘Extra’ verwijst naar kinderen die gedragsproblemen hebben of waarbij sprake is van een (licht)verstandelijke beperking. In 2020 is de pilot gestart en deze loopt nog door tot en met woensdag 16 december 2020. Er zijn nog een paar plekken vrij.

Sport, bewegen en cultuur

De kinderen kunnen een keuze maken tussen sport- en beweegactiviteiten of cultuuractiviteiten (muziek en dans). Het is niet mogelijk om een mix te maken van sport en cultuur.

Bij de activiteiten zijn iedere week minimaal twee professionals aanwezig voor de begeleiding van de kinderen. Het doel is vooral dat de kinderen, op sportieve of culturele wijze, plezier beleven. Natuurlijk zorgt deelname aan de activiteiten ook voor meerdere groeiontwikkelingen bij de kinderen. ‘Club extra’ is een pilot omdat we samen willen onderzoeken of er bij deze kinderen behoefte is aan dit soort activiteiten.

Hieronder alle praktische informatie op een rij:

  • Wanneer: woensdag 28 oktober, 4, 11, 18 en 25 november, 2, 9 en 16 december. De lessen vinden plaats van 15:30 tot 16:30 uur.
  • Leeftijd: kinderen van 8 t/m 12 jaar kunnen zich aanmelden.  
  • Bijdrage: per bijeenkomst wordt een eigen bijdrage van €1,50 gevraagd.
  • Aanmelden: vragen of aanmelden kan via Punt Welzijn (sport) of RICK (cultuur). Vóór deelname aan de eerste activiteit vindt er altijd een kennismakingsgesprek plaats.
  • Locatie: voor de sport- en beweegactiviteiten: Gymzaal Markeent (St. Jozefslaan 102, Weert). Voor de cultuuractiviteiten: RICK (Wilhelminasingel 12, Weert).
  • Contactpersoon sport: Debbie Wismans van Punt Welzijn. Telefoon: 06-20274727
    Email: [email protected]
    Contactpersoon cultuur: Johannie van Tuel van RICK. Telefoon: 0495-533954
    Email: [email protected]

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie