Petitie voor behoud spoedzorg in Weert al ruim 8000 keer ondertekend

De online petitie voor het behoud van de spoedzorg in Weert heeft in vier dagen tijd al ruim 8000 ondersteuningen opgeleverd. De petitie is gericht tegen de plannen van politiek Den Haag om de acute zorg te centraliseren.

“Dit is nog maar een ‘houtskoolschets’, dus een vroeg plan. Maar ik heb in de politiek geleerd dat als iets een foute richting op gaat, dat je dan niet moet wachten.”

Initiatiefnemer Paul Lempens

De petitie is volgens Lempens bedoeld om te laten weten wat de mensen er van vinden namelijk dat ze het er niet mee eens zijn. En om aandacht te vragen voor deze richting waarop het Ministerie denkt. “Er is namelijk nauwelijks aandacht voor geweest tot nu toe. Heel veel mensen in de regio Weert hebben het doorgestuurd zonder dat er veel in de media was, dus het is een écht sneeuwbaleffect waar ik trots op ben.”

De petitie ondersteunt de gemeentebesturen en de ziekenhuisdirecteuren die in Den Haag op formele wijze hun visie indienen. Mensen kunnen de petitie vinden op https://petities.nl/petitions/behoud-spoedeisende-hulp-ziekenhuis-weert

Op de hoogte blijven kan via https://www.facebook.com/behoudspoedzorgweert. Ook organisaties kunnen zich aansluiten om te ondersteunen.