Swartbroekse schutterij St. Cornelius start steunactie tegen eenzaamheid

Swartbroek

De Swartbroekse schutterij St. Cornelius roept in twee Facebookgroepen op tot een sociale samenleving waarin burgers elkaar helpen. Door een simpele daad kan een hartverwarmend contact gelegd worden. Iets wat zeker gezien de te verwachten aangepaste coronamaatregelen meer dan nuttig is.

De schutterij hoopt dat haar initiatief door velen overgenomen wordt. ‘Samen verslaan we eenzaamheid’ is het credo.

Doel

De groepen Cultuurhistorisch dagje Swartbroek en Cornelius Swartbroek zijn een initiatief van schutterij St. Cornelius Swartboek. Ze hebben als doel (cultureel) erfgoed van Swartbroek in beeld en tekst digitaal te bewaren en (oud)inwoners van en belangstellende voor Swartbroek bij elkaar te brengen. Dit alles om de gemeenschap, die al zo hecht is, nog hechter te maken. De Facebookgroepen geven een tijdsbeeld weer staan open voor vraag en aanbod.

‘Ik doe mee’

In deze beklemmende tijd zijn er mensen die eenzaam zijn. Een simpel telefonisch gesprek kan veel betekenen. Ze stellen voor dat leden van de Faceboekgroepen die wel een keer iemand, die er behoefte aan heeft, willen bellen dit in deze groepen aangeven door bij de opmerkingen te zetten ‘Ik doe mee’.

Mensen die graag contact willen kunnen via een persoonlijk Messenger bericht  aan een ‘Ik doe mee’-lid aangeven dat ze graag gebeld willen worden. Je kan jezelf of een (oud)inwoner opgeven. Verdere afspraken worden dan tussen ‘de vrager ’en de ‘aanbieder’ gemaakt.

Op deze manier laat Swartbroek zien dat ze voor en met elkaar zorgen.

Groepen

Cultuurhistorisch dagje Swartbroek: https://www.facebook.com/groups/930643307094596

Cornelius Swartbroek: https://www.facebook.com/cultuurhistorisch.swartbroek.7