Tien maanden cel voor veroorzaken dodelijk ongeval in Nederweert

112 Algemeen 4 reacties 1 min. leestijd

Nederweert – De automobilist die op 23 juni 2019 een dodelijk ongeval veroorzaakte op de N266 in Nederweert heeft van de rechtbank een gevangenisstraf van 15 maanden, waarvan 5 maanden voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaren opgelegd gekregen.

Naast de celstraf moet de veroordeelde bestuurder een schadevergoeding betalen van 42.500 euro aan de moeder en zus van het slachtoffer. Ook mag hij 5 jaar lang geen motorvoertuig besturen.

Justitie verweet de bestuurder het veroorzaken van een dodelijk ongeval, het verlaten van een ongeval en het daarbij hulpeloos achterlaten van het slachtoffer. Het slachtoffer was een 18-jarige vrouw uit Ell die later in het ziekenhuis overleed.

Uit onderzoek, onder andere een reconstructie van het ongeval, is volgens de officier van justitie gebleken dat verdachte de verkeerslichten met minimaal 113 kilometer per uur naderde waar een maximale snelheid van 50 kilometer per uur was toegestaan. Het stoplicht stond al enkele minuten op rood licht. Na de aanrijding heeft verdachte ervoor gekozen om door te rijden en het slachtoffer hulpeloos achter te laten. De politie wist de man later aan te houden.

Lees de volledige uitspraak:

https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBLIM:2020:8377

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties