Wel Stadsprinsen in Weert, echter geen traditionele activiteiten

3 reacties
Rogstaekersprinsen Tim I en Rens I

Nu het coronavirus de wereld in zijn greep heeft, is de vastelaovendj zoals we het in Weert gewend zijn om die te vieren zéker niet realistisch. Daarom heeft ook Stadsvastelaovendjvereiniging De Rogstaekers met pijn in het hart besloten dat in 2021 de Boonte Aovendje, de Boonte Femiêliemiddige, ‘t Boorebâl, de Groeëte Rogstaekersoptocht, de Wichteroptocht en ‘t Fieëst oppe Mêrrentj niet door gaan.

Gezondheid, veiligheid en beleving

Aan de hand van alle beschikbare informatie en in nauw overleg met de gemeente Weert, Carnavalsbond SLV en diverse verenigingen komt Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers voor het komende carnavalsseizoen met alternatieven waarbij gezondheid, veiligheid en beleving centraal staan. De ontwikkelingen op het gebied van Coronamaatregelen worden daarbij nauwlettend in de gaten gehouden en indien nodig bijgesteld.

Uitroeping Rogstaekersprinsen

Vastelaovendj is een feest vol tradities en plezier. En het is bovenal een feest dat leeft in de harten van de mensen. De Rogstaekers vinden het belangrijk dat het ‘vastelaovendjvuur’ blijft branden, al zal het dit jaar misschien slechts een waakvlam zijn. En juist daarom worden er ook komend seizoen twee Rogstaekersprinsen uitgeroepen.

Op zaterdag 16 januari 2021 wordt de 77e Stadspreens van Wieërt uitgeroepen en op zondag 17 januari 2021 is het de 70e Jeugdpreens van Wieërt die zijn opwachting maakt. Zij zullen kleur gaan geven aan een onvoorspelbaar carnavalsseizoen, dat uniek is en vast en zeker een onuitwisbare indruk achterlaat bij het publiek.

Knouwel en plezeer, op ’n ânger meneer

Als de omstandigheden het toelaten zal de binnenstad een sfeervolle aankleding krijgen en de “Knouwelexpress” de vastelaovendj naar de mensen toe brengen. De tentoonstelling “Vastelaovendj és sprînglaevendj” put uit het rijke archief van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers en diverse mediakanalen worden ingezet voor een (interactieve) ‘vastelaovendjbeleving’.

Er wordt momenteel hard gewerkt aan de uitwerking van een alternatief programma, waarover het publiek de komende maanden verder geïnformeerd zal worden.

Komend vastelaovendjseizoen geldt in Weert: “Knouwel en plezeer, op ’n ânger meneer”.

Videoboodschap via: https://youtu.be/5s-LxsjQazI

https://youtu.be/5s-LxsjQazI

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
3 reacties