Burgemeester Op de Laak heit eerste paal hotel Nederweert

Nederweert – Dinsdag 3 november was het zover; de officiële start van de bouw van hotel Nederweert. Samen met initiatiefnemer Riton Loverbosch heide burgemeester Birgit Op de Laak de eerste paal van het hotel.

“De langverwachte bouw van het hotel Nederweert is een moment waar we allemaal naar uit hebben gekeken”, zo vertelt burgemeester Op de Laak. “Met het heien van de eerste paal is de start een feit en zullen we de komende twee jaren het hotel zien oprijzen in het Nederweerter leisurekwadrant aan de A2.”

De gemeente Nederweert heeft zich ten doel gesteld hier een gebied voor vrije tijdsbesteding te realiseren. In aanvulling op de al aanwezige sportvoorzieningen van de Bengele en het park de Uijtwijck heeft Loverbosch Beheer de afgelopen tien jaar flink geïnvesteerd in deze locatie door de realisatie van diverse restaurants, een casino en bowlingcenter.

Impuls

“De komst van het hotel vormt hierop een belangrijke aanvulling”, laat wethouder Koolen (economie) weten. “De bouw van het hotel zorgt voor extra werkgelegenheid voor circa 100 personen (60 fte). Het hotel kan een impuls geven aan de verdere ontwikkeling van hetleisurekwadrant en zal een belangrijke functie vervullen voor de bedrijven die gevestigd zijn op de nabijgelegen bedrijventerreinen.”

Gasten

Naar verwachting zullen de gasten bestaan uit een mix van zakelijke gebruikers en toeristen. Ook regionaal is de komst van dit hotel van belang, mede door de uitstekende bereikbaarheid vanaf de autosnelweg en de aansluitende provinciale wegen. Het hotel zal een ontmoetingslocatie worden voor zakenmensen die hun afspraken graag plannen op een locatie direct nabij een afslag van de autosnelweg. 

Tegenslagen

Ook de heer Loverbosch is verheugd dat nu eindelijk de bouw van het hotel van start gaat. “We hebben veel tegenslagen gehad, eerst door tegenvallende marktomstandigheden in de hotellerie en vervolgens door de aankondiging in 2015 dat Van der Valk aan de overzijde van de A2 een soortgelijk hotelproject wilde realiseren. We waren dan ook blij dat een in opdracht van de Provincie uitgevoerd onafhankelijk marktonderzoek uitwees dat slechts voor één hotel marktruimte bestond, waarna de Provincie in 2018 haar goedkeuring aan het Weerter plan onthield.”

“Daarop hebben wij de draad weer opgepakt, is het bestemmingsplan voor het leisurekwadrant tot stand gekomen en hebben wij een nieuwe omgevingsvergunning aangevraagd en verkregen. Dat we ook nu weer een tegenslag hebben door corona, is niet bepaald bemoedigend, maar toch gaan we door omdat we het leisurekwadrant Nederweert volwaardig willen afronden”, aldus Riton Loverbosch.

Voorzieningen hotel

Hotel Nederweert bestaat uit 160 luxe hotelkamers in de categorie 4-sterren. Tot de voorzieningen behoren onder meer een ontbijtruimte, restaurant, congres-/ vergaderfaciliteiten en een wellness. Het gebouw heeft elf bouwlagen en neemt met een bouwhoogte van 38 meter een markante positie in, direct zichtbaar vanaf de autosnelweg A2. De realisatie gebeurt in fasen. De eerste fase omvat 81 kamers en zal begin 2022 in gebruik worden genomen. Voor Loverbosch Beheer is dit na de hotels in Asten, Helmond en Deurne (totaal 250 kamers) het vierde hotel.