Er komt een corona-teststraat op Kampershoek

Algemeen Corona Weert 2 reacties 3 min. leestijd

Iedereen met corona-gerelateerde klachten kan zich laten testen bij één van de testlocaties van de GGD. In de regio Limburg-Noord was al een testlocatie aan de Willem Barentszweg in Venlo. Op 2 november is ook een testlocatie geopend in Roermond.

Nu komt daar medio november een derde locatie bij, namelijk aan de Fahrenheitstraat op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Het gaat om een intensieve samenwerking tussen GGD Limburg-Noord, SJG Weert, zorgorganisatie Stichting Land van Horne en uiteraard de gemeenten Weert en Nederweert. Vandaar de naam ‘Weerterland’.

In een gezamenlijk project gingen deze organisaties op zoek naar een geschikte locatie en vonden deze aan de Fahrenheitstraat op bedrijventerrein Kampershoek in Weert. Brenda Pieters van GGD Limburg-Noord is blij met de nieuwe locatie: “De voorbereidingen zijn in volle gang, we verwachten medio november open te gaan. We verdelen onze testcapaciteit dan over drie testlocaties, waardoor de reistijd voor de inwoners van Midden-Limburg korter wordt. Een mooi voorbeeld hoe een intensieve samenwerking met verschillende partners kan leiden tot weer een nieuwe testlocatie in onze regio.”

Beide wethouders zijn blij met de opening. Wethouder Paul Sterk  van de gemeente Weert: “Met de testlocatie zetten we een belangrijke stap in de lokale aanpak van de verspreiding van COVID-19”. Wethouder Peter Koolen van de gemeente Nederweert “Het is van belang dat iedereen zich snel kan laten testen: een locatie dicht bij onze inwoners draagt daar aan bij. Mooi om te zien dat lokale ondernemers de inrichting mede gesponsord hebben om snel tot een teststraat te komen”.

Ook de bestuurders Inge de Wit, SJG Weert, en Marjon van de Mortel, Stichting Land van Horne, zijn te spreken over de samenwerking en de snelheid waarmee alles wordt gerealiseerd. Marjon: “Als Land van Horne vinden we het belangrijk een bijdrage te leveren aan het bevorderen van gezondheid. Het gezamenlijk opzetten van een teststraat voor het Weerterland is daar een goed voorbeeld van. Iets waar wij onze denkkracht graag voor inzetten.” Inge: “De behoefte aan een teststraat in de regio was groot. We kwamen er snel achter dat die alleen gerealiseerd kon worden als we hier als regionaal zorgnetwerk gezamenlijk onze schouders onder zouden zetten. Amper een maand na de eerste gesprekken kunnen we nu de opening aankondigen. Dat is echt heel mooi.”

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
2 reacties