Groot onderhoud zwembad De IJzeren Man

Algemeen Weert Reageer 2 min. leestijd

Update – Zwembad De IJzeren Man sluit het 25-meterbad vanwege groot onderhoud aan het plafond. Daarnaast worden ook de verlichting, de ventilatie/luchtbehandeling en dakbedekking aan de buitenzijde aangepakt.

Vanwege deze werkzaamheden is het 25-meterbad gesloten tot 4 januari 2021. Het zwembad wordt vanaf 5 november vanwege de corona-maatregelen vanuit de Rijksoverheid gesloten. 

De gemeente Weert is eigenaar van zwembad De IJzeren Man. Stichting Zwembad De IJzeren Man exploiteert het bad. 

Groot onderhoud

Voor het 25-meterbad stond de vernieuwing van het plafond al langer op de planning. Deze werkzaamheden komen altijd ongelegen, omdat het bad een aantal weken niet gebruikt kan worden. Vanwege de coronamaatregelen, en de daarbij behorende lagere bezetting, is besloten deze werkzaamheden nu in te plannen. 

Het plafond, de verlichting, luchtbehandeling/ventilatie en de dakbedekking aan de buitenzijde van het 25-meterbad zijn aan een grondige renovatie / vervanging toe. Er is besloten om deze werkzaamheden te combineren om daarmee praktische-, technische en prijsvoordelen te behalen. 

Zwemlessen, aquasporten en Swim2Play

Vanaf donderdag 5 november is het zwembad door de Rijksoverheid voor de periode van twee weken gesloten.

Nadat het zwembad van de Rijksoverheid weer geopend mag worden (waarschijnlijk 18 november), hebben de onderhoudswerkzaamheden wel gevolgen voor enkele activiteiten. Het 25-meterbad blijft vanwege de onderhoudswerkzaamheden namelijk gesloten tot 4 januari. Er wordt gekeken om deze activiteiten vanaf dat moment in een deels aangepast programma doorgang te laten vinden.

Gebruikers en deelnemers van deze activiteiten worden hierover per e-mail geïnformeerd. Recreatiezwemmen in het golfslagbad is, nadat de zwembaden weer open mogen van de Rijksoverheid, gewoon mogelijk! Vanwege de coronamaatregelen isreserveren verplicht. Kijk daarvoor op de website van het zwembad via www.zwembadweert.nl.

Update

In het persbericht stond: “Ondanks de maatregelen vanuit de Rijksoverheid én de onderhoudswerkzaamheden, blijft het voor kinderen tot 12 jaar mogelijk om zwemlessen te volgen”. Hierover is onduidelijkheid, en we adviseren de mailing van het zwembad te lezen. Deze is leidend.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie