Corona Hulp Weert wordt opnieuw opgestart

Er is momenteel sprake van een tweede corona-golf met alle gevolgen van dien: veel thuis zijn, minder plekken waar je terecht kunt voor een praatje of activiteit, gevoelens van eenzaamheid en misschien ook wel de angst om de deur uit te gaan voor boodschappen.

Allemaal redenen waarom een beetje extra hulp van een buurtgenoot nu zeer welkom kan zijn. Én reden om de telefoonlijn van Corona Hulp Weert, 0495-697900, weer te openen van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur.

Welke hulp?

Denk bij deze hulp aan het doen van een boodschapje, iets ophalen bij de apotheek, telefonisch een praatje maken, helpen bij het opruimen van bladeren uit de tuin, hulp bij het skypen met familie verder weg, de hond een keer voor iemand uitlaten of een mantelzorger ondersteunen. Voorbeelden te over om het dagelijks leven in deze coronatijd, èn daarna, iets leuker of makkelijker te maken.

Mensen die een hulpvraag hebben kunnen deze via Corona Hulp Weert doorgeven. Medewerkers van Punt Welzijn proberen tijdens dit telefoongesprek zo snel mogelijk een match te maken met een hulpaanbieder. Lukt dat niet direct dan zoeken we naar mogelijkheden om aan de vraag te voldoen.

Aanmelden

Een hulpaanbieder kan via een aanmeldformulier en via het telefoonnummer 0495-697900 een aanbod doen om iemand te helpen. Het formulier wordt gedeeld via de Facebookgroep Corona Hulp Weert en via zoveel mogelijk andere (social) media.

Ook organisaties die tegen problemen aanlopen vanwege de corona-situatie kunnen Punt Welzijn benaderen. Samen zoeken ze naar mooie verbindingen, voor nu èn later! 

Samengevat

Voor het vragen of aanbieden van hulp bel je naar Corona Hulp Weert via telefoon 0495-697900, van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 uur en tussen 13.00 en 17.00 uur. Er worden ook weer flyers verspreid in Weert en de flyer is te downloaden op de website van Punt Welzijn onder het kopje Toolbox.