Inzet Chinook-helikopters bij militaire oefening

Algemeen Cranendonck Regio Weert Reageer 1 min. leestijd

De helikoptergeluiden die dinsdagavond te horen waren heeft menig Weertenaar bezig gehouden. Wat is er aan de hand?

Vanwege een militaire oefening werden er twee Chinook helikopters ingezet. Deze vlogen enige tijd boven het bosgebied tussen de Geuzendijk en Maarheezerhuttendijk ter ondersteuning van de landmacht-oefening in het bosgebied. De Chinooks brullen behoorlijk, dus ze waren in een groot deel van Budel en Weert goed te horen.

De oefening was overigens aangekondigd op 21 oktober j.l. Militairen van 4 landmacht-brigades bereiden zich op verschillende plekken in Nederland voor op grootschalige gevechtsoperaties. Dat gebeurt van 26 oktober tot 11 november tijdens de oefening Zebra Sword. Die zou eerst in Duitsland zijn, maar is vanwege COVID-19 naar Nederland verplaatst, waaronder in de omgeving van Weert en De Peel.

Het kan dus zijn dat je de komende dagen vaker helikoptergeluiden zal horen.

ūüĒĒ Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

ūüďį Ontvang je de gratis nieuwsbrief al?¬†Schrijf je gratis in.

ūüćē Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie