Medewerkers restaurant Denver bieden SJG helpende hand

Stonden we in maart nog te klappen voor de ziekenhuismedewerkers. Tijdens de tweede golf van de corona-uitbraak hebben steeds meer mensen ‘commentaar’. En dat stuitte restauranteigenaar René Jeurgens van Denver tegen de borst.

“Omdat de zorg het niet aan kan, moeten wij in lockdown”, was een van de commentaren die Jeurgens ter ore kwam. “Het respect en aandacht voor de zorg nam af. En ja ook de horeca, en dus ook mijn zaken worden hard geraakt. Maar we kunnen dit alleen samen oplossen”, licht Jeurgens toe.

Zo ontstond vervolgens het idee om een bijdrage te leveren aan de zorg. Het eerste idee was om een lekker hamburgerlunch te bereiden voor de zorgmedewerkers. Jeurgens stuurde vervolgens een bericht naar het SJG waarin hij dat voorstelde. Daarbij de extra vraag of het Weerter ziekenhuis nog ‘handjes’ kon gebruiken.

Het SJG gaf vervolgens aan dat ze wat handen konden gebruiken in de ontvangsthal en stuurde een planning door. In de planning stonden nog veel lege vlekken en vervolgens werd de kwestie bij de medewerkers van Denver neergelegd.

Er werd meteen enthousiast gereageerd. Vier medewerkers en Jeurgens zelf konden de openstaande diensten invullen en ze hebben meteen de daad bij het woord gevoegd. Je kan hen dus de komende tijd tegenkomen in de ontvangsthal van het Weerter ziekenhuis.