Ons Nederweert officieel van start gegaan

Plaats een reactie

Nederweert – Het begon afgelopen zomer met een idee vanuit de behoefte iets te willen bijdragen voor de inwoners van gemeente Nederweert. Dat idee is vervolgens door een aantal enthousiaste inwoners, waaronder Lot Gommers, Vivianne Borger, Paul Batenburg en Shurendy Ines in rap tempo werkelijkheid geworden.

Het platform ‘Ons Nederweert’ is uiteindelijk veel uitgebreider geworden dan de initiatiefnemers in het begin hadden kunnen bedenken.

Lot Gommers en Vivianne Borger, de kartrekkers van het geheel, blikken terug op de afgelopen maanden. Lot: “We hebben keihard gewerkt de afgelopen tijd, veel lieve mensen mogen leren kennen en veel nieuwe dingen geleerd over Nederweert. Het leukste is dat we dit nu eindelijk allemaal met jullie kunnen delen!” Vivianne: “Alle vrije uren die we hadden, zitten in dit project. We hebben er zoveel plezier aan beleefd! Maar eigenlijk gaat het nu pas beginnen… We gaan nog zoveel mooie dingen doen en er liggen al hele leuke samenwerkingen in het vooruitzicht.”

De website van Ons Nederweert is op 1 november gelanceerd en er zijn al 200 plekken in kaart gebracht. Er is onder andere een activiteitenagenda, een plaats om te sparren en er zijn leuke blogs te lezen. Ook is er een lokale webshop ingericht waar ondernemers en verenigingen eenvoudig zelf producten kunnen toevoegen en waar inwoners kunnen bestellen bij hun vertrouwde lokale aanbieders.

Alfons Bruekers van Nederweerts Verleden heeft zijn bijdrage geleverd door de geschiedenis en plekken die hierbij horen zichtbaar te maken op Ons Nederweert. Ook is er een videokanaal waar verschillende inwoners en ondernemers (soms live) hun kennis, tips en grappen kunnen delen.

Het is nu ook mogelijk om een eigen profiel aan te maken, waarmee je zelf ook plekken op de kaart mag zetten, ideeën mag delen en activiteiten in de agenda kunt zetten. Hierdoor wordt het platform door inwoners, voor de inwoners gevuld en vind er een organische groeit plaats. Het platform zal in de komende weken nog verder uitgebreid worden met een app voor Apple- en Android-gebruikers.

Ons Nederweert is te volgen via www.onsnederweert.nl

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef jouw reactie