Donkere dagen: luister naar je onderbuikgevoel bij verdachte situaties

Er lopen vreemde figuren in de straat die aandacht hebben voor de woningen ?, je hoort glasgerinkel of wat gekraak, je ziet een persoon achterom een woning lopen die er niet thuishoort. Je krijgt er een vreemd onderbuikgevoel bij. Herkenbaar?

Dit vreemde onderbuikgevoel is in de meeste gevallen juist. Bel bij verdachte situaties 112 zodat de politie zo snel mogelijk aangestuurd kan worden door de meldkamer. “We hebben uw hulp hier wel degelijk bij nodig”, aldus de politie Cranendonck via Instagram.

Tips

  • noteer een kenteken van mogelijke voertuigen. ?
  • maak indien mogelijk ongezien een foto van de personen.?
  • deel uw bevindingen in de buurt WhatsApp.?

Vaak hoort de politie van getuigen terug dat zij dit onderbuikgevoel wel hadden maar het niet de moeite vonden om hen te bellen. “Wij rijden liever een aantal keer voor niks, dan dat we deze heterdaad missen”, aldus de politie.

In deze tijd van het jaar merken ze elk jaar opnieuw dat de woninginbraken weer toenemen dus wees alert. Bel 112 bij verdachte situaties.