Petitie voor behoud spoedzorg is ook in Stadhuis Weert te ondertekenen

Algemeen Weert 1 reactie 1 min. leestijd

Vanaf maandag 2 november kan er in het Weerter gemeentehuis getekend worden voor het behoud van de spoedzorg in de regio. De gemeente Weert heeft haar medewerking gegeven zodat ook mensen zonder toegang tot internet, hun steun kenbaar kunnen maken.

De petitie, gestart door Weertenaar Paul Lempens heeft op dit moment op internet al 12.428 ondersteuningen. De petitie roept de Tweede Kamer op om de plannen voor het ‘centraliseren’ van de acute zorg af te wijzen.

Dit idee staat in de zogenaamde ‘houtskoolschets acute zorg’ van het Ministerie van Volksgezondheid. De gemeenteraad van Nederweert en het college van B&W van Weert hebben zich inmiddels ook uitgesproken voor het behoud van het huidige niveau van spoedeisende hulp in het Sint Jans Gasthuis. Het formele traject loopt nog tot 1 januari 2021. Lempens is van plan daarna de petitie in Den Haag aan te bieden.

Bekijk de petitie online: https://petities.nl/petitions/behoud-spoedeisende-hulp-ziekenhuis-weert

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie