Sint Martinuskerk in het rood vanwege Red Wednesday

De kerktoren van de Sint Martinuskerk in Weert kleurt vanavond rood. Dit is in het kader van Red Wednesday, een jaarlijks initiatief van Kerk in Nood.

Ook in 2020 vragen ze aandacht voor de vele schendingen die vooral minderheden lijdzaam ondergaan. Door op woensdag 25 november gebouwen rood aan te lichten, buttons te dragen en op andere manieren aandacht te vragen, staan ze op voor de vrijheid van alle mensen om te geloven wat zij willen.

Een belangrijk aspect van Red Wednesday is het wereldwijde karakter. De 23 nationale kantoren van Kerk in Nood hebben honderden kerken, synagogen, moskeeën en overheids-gebouwen bewogen tot acties van solidariteit.

Dit jaar doen 116 kerken in Nederland mee aan Red Wednesday, waaronder de Sint Martinuskerk in Weert.