Digitale informatieavond over nieuwe bouwkavels Laarveld

Algemeen Economie Weert Reageer 3 min. leestijd
Locatie Laarveld Fase 3

De gemeente Weert organiseert op dinsdag 8 december 2020 een informatieavond over woningbouwplan Laarveld fase 3.

De avond start om 19.00 uur en vindt vanwege de coronamaatregelen, digitaal plaats. Tijdens de informatieavond wordt een toelichting gegeven over de realisatie van Laarveld fase 3 en informatie verstrekt over de uitgifte van bouwkavels.

Fase 2 van het plan Laarveld is voor een belangrijk deel volgebouwd. Er is veel vraag naar nieuwe woningen en de markt blijft aantrekken. Reden om fase 3 van Laarveld te realiseren.

Uitgifte kavels in fase 3 eind 2020

Fase 3 is gelegen aan de Laarderweg en wordt verder begrensd door de Schonkenstraat, Schonkenweg, Gertrudisstraat en Ringbaan-Noord. Er komen 152 woningen in de categorieën: zelfbouw, projectmatig (vrijstaand, 2-kappers, patio’s) en sociale huurwoningen. Er is een stedenbouwkundig plan opgesteld en een bestemmingsplan gemaakt.

“Ik verwacht dat we in februari 2021 de werkzaamheden kunnen starten voor het bouwrijp maken van het gebied. Dan wordt ook gestart met de verkoop van bouwkavels”.

Wethouder Van Eijk

Landelijk wonen dicht bij het centrum van Weert? Laarveld biedt deze unieke combinatie. In Laarveld vind je een mix van verschillende woningtypen. De woonomgeving bestaat uit veel groen, speelse bermen, waterlopen, pleintjes, speeltuintjes, bomen en houtwallen.  

Agenda van de informatieavond

Tijdens de informatieavond worden het stedenbouwkundig plan en bestemmingsplan toegelicht. Daarnaast komt de uitgifte van de bouwkavels en de planning aan de orde. Bouwkavels worden naar verwachting vanaf februari 2021 uitgegeven.

Belangstellenden kunnen zich vooraf inschrijven voor een kavel. Op volgorde van loting worden gesprekken gevoerd met belangstellenden en kan een optie worden genomen op een kavel. Er zijn 52 zelfbouwkavels beschikbaar voor particulieren.

Informatieavond voor iedereen live te volgen

Iedereen die interesse heeft is van harte welkom op de informatieavond. De informatieavond vindt digitaal plaats in de vorm van een webinar. Deze is live te volgen via de website www.weert.nl/laarveld en www.laarveld-weert.info.

Meer informatie

Tijdens de informatieavond is er gelegenheid tot het stellen van vragen via een chat. Hoe dit in z’n werk gaat hoor je in het begin van de informatieavond. De presentatie is naderhand ook volledig terug te kijken via onderstaande website.

Voor meer informatie over bouwkavels kunt u ook al kijken op de website; www.laarveld-weert.info.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie