Stramproy kleurt rood, geel en groen

Stramproy is een prachtig stukje Limburg, tussen de ‘Tungeler Wel’ en Wisbroek. Met een aantal mooie molens, en het Zoatmaale-menke op het Kerkplein, omringt door winkels en terrasjes. Gezellige cafés en restaurants, waar de mensen met regelmaat samen proosten.

Maar ook in Stramproy is het al maanden stil. Zonder de levendigheid van het drukke verenigingsleven mist het dorp kleur! Vandaag is de officiële start van de vastelaovendj. Een tijd van lol, humor, tradities en plezier. Eigenlijk zou iedereen intussen al aan het bouwen moeten zijn, of aan het repeteren voor de Boontje Aovendj. Of pakjes aan het maken voor vastelaovendj. Maar het blijft stil.

Daarom vinden De Zoatmaale het tijd om het dorp wat van haar kleur terug te gaan geven. De afgelopen avond en nacht hebben ze door het hele dorp rood-geel-groene ballonnen opgehangen. De molens en de kerktoren zijn rood-geel-groen verlicht. Dit alles onder het motto: ‘Gaeftj ut durp kleur!’.

Ook in Stramproy weten ze nog niet hoe de vastelaovendj er uit gaat zien. Maar een ding is zeker: kleur gaat het krijgen! Samen gaan ze het leven vieren. Met een lach, maar ook met een traan. Jong en oud, ‘same aan’

Speciaal voor deze unieke opening van het Vastelaoves-seizoen hebben De Zoatmaale een clip opgenomen, met de boodschap: ‘Gaeftj ut durp kleur!’, deze is te vinden op de facebook.com/vvdezoatmaale. Vastelaovendj Same.

Roojer Vastelaovendj Kwis

In Stramproy wordt op 14 november de ‘Groeëte thoês veur de buis Roojer Vastelaovendj Kwis’ georganiseerd, ter vervanging van de traditionele opening van de vastelaovendj.

Deze entertainment kwis belooft een avondvullend programma vol sensatie, plezier, humor, muziek en natuurlijk een beetje competitie voor jong en oud! Vastelaovendj, gewoon lekker thuis op de bank voor de televisie. De Kwis is de eerste activiteit in een verrassend seizoen, waar v.v. De Zoatmaale de Vastelaovendj naar de mensen toe gaat brengen.

Hebben jullie ook al zin en een gezellige avond in deze gekke tijd? Inschrijven kan via www.thuisvdbuis.nl.