Winterdip? Doe mee met de Weerter IVN NatuurChallenge

Foto door: Margot Meijer belicht.nl

Ook zo zin in de Decembermaand? December staat in het teken van de Weerter IVN natuur challenge van IVN Natuureducatie en Heerlijk Weert: Tijd voor Biodiversiteit.

Op de Facebookpagina en de website van Heerlijk Weert staat twee keer per week een opdracht in de buitenlucht. (Her)ontdek mooie plekjes in Weert, geniet van buiten bewegen, leer meer over een natuur in winterstand, kijk met andere ogen en geniet van heerlijke winterse geuren en smaken in de buitenlucht!

Laat je verrassen door de #WeerterIVNnatuurchallenge en deel je resultaten met elkaar: familie, buurtbewoners of andere deelnemers via de socials van HeerlijkWeert.

Ook met kouder weer naar buiten

In de wintermaanden zijn we geneigd om vaker naar binnen te gaan, een spel te spelen of lekker met een dekentje op de bank voor de tv te kruipen. Heel gezellig en ook goed om letterlijk en figuurlijk aandacht te hebben voor ‘binnen’, maar het is ook belangrijk om voldoende naar buiten te blijven gaan. Zeker in deze coronacrisis – waarin we al veel tijd aan huis gekluisterd zijn – kunnen we wel wat ideeën gebruiken om naar buiten te gaan.

“De natuur is een prachtig toevluchtsoord: om te ontspannen, jezelf op te laden en te genieten. Onderzoek toont aan dat als je 120 minuten per week in de natuur bent, dat ontzettend veel gezondheidsvoordelen biedt. Het is goed voor je creativiteit, ontspanning, fysieke fitheid, concentratie en stemming!”

Thea Jetten, projectmanager van IVN Natuureducatie

Verstilling en een nieuw begin

Ook de Weerter wethouder Geert Gabriels doet mee met de #WeerterIVNnatuurchallenge. Geert: ‘Ik geniet enorm van de natuur, in alle seizoenen. De herfst met haar uitbundige kleuren, de winter in alle stilte. De natuur laadt zich weer op en herinnert me eraan dat alles de kracht heeft om opnieuw te beginnen. Daarom ga ik zeker ook nu naar buiten. En omdat de bomen kaal zijn, zie je vaak weer nieuwe dingen. De natuur blijft me verrassen.’

Ga de Challenge aan!

IVN Natuureducatie en Heerlijk Weert geven je met de #weerterIVNnatuurchallenge een figuurlijke ‘schop onder je kont’ om met gemak twee uur natuur per week te halen. Met verrassende en laagdrempelige opdrachten ontdek je de voordelen van de natuur snel zelf! Kijk snel op de Facebookpagina www.facebook.com/HeerlijkWeert of www.heerlijkweert.nl en laat je inspireren. Iedere dinsdag en vrijdag staat op HeerlijkWeert een nieuwe challenge voor jou klaar.