Beiaardier luidt 2021 in met ‘Clockdown-concert’

Algemeen Uitgelicht Weert Reageer 2 min. leestijd

Op Nieuwjaarsdag, 1 januari 2021 om 15 uur geeft de Weerter stadsbeiaardier Frank Steijns een concert op het carillon van de Sint Martinuskerk.

Op het programma staan, naast Weense walsen, vooral operette- en musical muziek. De zang wordt verzorgd door operazangeres Madieke Marjon. Haar stem wordt versterkt door een geluidsinstallatie boven op de toren zodat het in harmonie klinkt met de klokken. Het concert is in de hele binnenstad te horen. 

Het is niet de eerste keer dat Frank Steijns dit soort muzikale stunts vanuit de toren uithaalt. Zo zong zanger Paskal Jakobsen van BLØF al eens hoog vanaf de toren mee met Steijns aan het carillon.

Bang voor een massale toeloop naar de binnenstad, zoals met dat concert, is Steijns nu niet: “Zo’n impact zal het niet hebben. Het carillon is het afgelopen jaar het ultieme corona-proof instrument gebleken. Het beiaardfestival was zowat het enige muziekfestival dat gewoon kon doorgaan afgelopen jaar. Er is genoeg ruimte in de binnenstad om met voldoende afstand te luisteren. Mensen kunnen ook gewoon het raam openzetten of vanaf het balkon luisteren.”

Het idee voor een Clockdown concert kwam van de Vrienden van de Beiaard, die zich inzetten voor speciale activiteiten rond het beroemde carillon van Weert, dat tot de mooiste en grootste van Europa wordt gerekend.

Voorzitter Marleen Gresnigt: “Met dit initiatief zal er in Weert toch een traditioneel nieuwjaarsconcert kunnen plaatsvinden. We zijn dankbaar dat de gemeente Weert het initiatief gelijk enthousiast omarmde. Het is een cadeautje voor de hele binnenstad”.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

🍕 Pizza met 30% korting? Klik hier voor de kortingscode.

Deel dit bericht
Geef reactie