Bij SJG in Weert kan reguliere zorg, zoveel als mogelijk, doorgaan

De druk op de zorg is vanwege corona opnieuw behoorlijk groot. In landelijke media werd vorige week gemeld dat de planbare zorg voorlopig geheel opgeschort wordt. Dat blijkt gelukkig niet in alle gevallen nodig. Het SJG geeft vandaag een update van de situatie in Weert.

In tegenstelling tot afgelopen voorjaar, toen het SJG alle geplande zorg noodgedwongen moest uitstellen, gaat de reguliere zorg in SJG Weert nu wel deels door. Ook nu kunnen er echter veel minder operaties plaatsvinden. Alleen op die manier kunnen ze genoeg ruimte maken voor COVID-zorg. Het SJG verwacht dat dit ten minste de hele maand januari nodig zal zijn.

De situatie verandert dagelijks en is afhankelijk van het aantal COVID-patiënten en ook de personele capaciteit. De artsen bekijken kritisch per patiënt en per moment welke zorg er door kan en moet gaan.

Welke zorg gaat wel door?

Gelukkig gaat veel zorg nog wel door. Zo kun je gewoon terecht voor uw afspraak op de polikliniek, medische beeldvorming (radiologie) en het priklaboratorium voor bloedafname. Waar mogelijk plannen ze digitale consulten, bijvoorbeeld via beeldbellen. Als het gaat om operatieve zorg geldt dat voornamelijk ingrepen in dagbehandeling door kunnen gaan. Bij een dagbehandeling gaan patiënten nog dezelfde dag naar huis, waardoor er geen bed op de reguliere verpleegafdeling nodig is.

Voor meer informatie verwijst het SJG door naar de veelgestelde vragen rondom het coronavirus. Hierop vind je onder andere informatie over de aanpassingen en veiligheid in het ziekenhuis en over hoe je weet of jouw afspraak doorgaat.