Boeren blokkeren distributiecentrum Lidl in Weert

Boeren in Nederland krijgen steeds meer te maken met regelgeving die strenger wordt. Daar staat een prijs tegenover, maar de boeren vinden dat de prijs die supermarkten in Nederland voor hun producten betalen veel te laag is.

Bij diverse distributiecentra van supermarkten in Nederland, waaronder die van de Lidl in Weert, wordt geprotesteerd. De boeren willen een statement maken. Ze willen een eerlijke prijs voor hun producten zodat ook de volgende generatie het boerenbedrijf kan voortzetten. Het wordt ze echter steeds moeilijker gemaakt en de grens is bereikt.

In Weert hebben diverse agrariërs zich samen gepakt en zijn zaterdagavond naar het distributiecentrum van de Lidl gereden. Daar hebben ze met tractoren, containers en een vrachtwagen de in- en uitgangen geblokkeerd. Naast de ingang staat de leus: “No farmers, no food’. Er kan op het terrein van de Lidl geen vrachtwagen meer in of uit. Medewerkers van de Lidl mogen wel nog door.

De boeren wachten geduldig op een bevredigend antwoord van de supermarkten. Op de vraag hoe lang ze er nog zullen staan: “Het is weekend en we zijn gewend om 24 uur per dag te werken”. De politie houdt een oogje in het zeil, maar de sfeer is gemoedelijk.

Video via Youtube: https://youtu.be/_nTnUJW9IeI