Boodschappenplusbus verrast ouderen met feestelijke kerstbox

Al verschillende jaren organiseert het Nationaal Ouderenfonds mooie evenementen voor ouderen in Nederland. Dit jaar vergt het wat aanpassingen door het coronavirus. In Weert heeft het fonds in samenwerking  met de BoodschappenPlusBus van Punt Welzijn een kerstbox uitgereikt aan deelnemers van deze bus.

Kerstbox

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. De activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Ook dit jaar wil het Nationaal Ouderenfonds hen een fijne kerst bezorgen, maar het was niet mogelijk om iets te organiseren vanwege het coronavirus. In samenwerking met de BoodschappenPlusBus is de kerstbox bedacht. Deze box is bij de 45 vaste boodschappengasten in Weert persoonlijk thuis aangeboden.

Dit zorgt er hopelijk voor dat de kerst thuis zo gezellig mogelijk wordt. In de box zit iets lekkers, een cadeautje, een persoonlijk geschreven kerstkaart en een uitnodiging voor een speciale online kerstshow.

Boodschappenplusbus

De BoodschappenPlusBus  is bestemd voor mensen die niet meer zelfstandig of moeilijk zelf de boodschappen kunnen doen. Naast het doen van boodschappen worden er ook regelmatig uitstapjes georganiseerd. Echter staan de bussen sinds maart stil door de coronacrisis. En dat zorgt ervoor dat veel ouderen noodgedwongen thuis zitten.

Dank aan vrijwilligers

Het project draait al jaren op veel enthousiaste vrijwilligers. Zij verzorgen normaal gesproken de boodschappen en uitstapjes, maar ook de kerstboxen hebben zij zelf gecoördineerd. Op veilige afstand werd de box bezorgd en een praatje gemaakt, om op die manier de ouderen een hart onder de riem te steken.

Informatie

Wil je meer informatie over de BoodschappenPlusBus? Omdat je in de toekomst wellicht vrijwilliger of gast wil worden? Neem dan contact op met Punt Welzijn via 0495-697900. Wil je meer informatie over het Nationaal Ouderenfonds? Neem dan contact op met Lise Notenboom via 06-81331683 of [email protected].