Brandweer druk doende met gevolgen storm

De brandweer heeft het zondagmiddag nog relatief druk gehad met meldingen naar aanleiding van de storm Bella die over Nederland trok. Op diverse plaatsen in de regio braken takken af en vielen bomen om.

Eerder deze dag mocht de brandweer al om 8.40 uur op pad voor een omgewaaide boom op de N280 bij Kelpen-Oler, daarna volgde om 9.10 uur een melding van een omgewaaide boom op de Dr. Anton Philipsweg in Weert en om 11.00 uur een een afgebroken tak in Nederweert.

Daarna volgde nog een aantal meldingen (foto’s onder de tekst):

12.24 uur – Molendijk, Weert

Op de Molendijk zou een tak los hangen. De brandweer heeft door middel van de ladderwagen de tak gecontroleerd, maar niet afgezaagd. Er was geen sprake van een gevaarlijke situatie. De gemeente Weert zal de boom nader inspecteren.

13.21 uur – d’Aasdonken, Maarheeze

De brandweer van Maarheeze kon zondagmiddag naar de d’Aasdonken omdat daar een boom omlaag dreigde te vallen. De boom leunde tegen een andere boom. Uit voorzorg heeft de brandweer de twee bomen omgezaagd.

13.36 uur – Maaseikerweg, Weert

De brandweer van Stramproy werd opgeroepen voor een omgewaaide boom op de Maaseikerweg (N292) tussen Tungelroy en Weert. De boom versperde het fietspad, maar niet de provinciale weg. De alarmering voor de brandweer werd ingetrokken.

14.04 uur – Venloseweg, Ospel

Op de Venloseweg (N275) bij Ospel was een tak van een boom afgebroken door de wind. De tak dreigde omlaag te vallen. Door middel van een ladderwagen werd de tak afgezaagd. De provinciale weg tussen Nederweert en Meijel moest tijdelijk worden afgesloten.

16.04 uur – Philipsweg, Maarheeze

Op de grens tussen Maarheeze en Weert was een boom omgewaaid en deze lag deels op de weg. De brandweer van Maarheeze heeft de boom in stukken gezaagd en de weg vrij gemaakt.

17.48 uur – Eindhovenseweg, Weert

Op de Eindhovenseweg (nabij de Wildenberg) stonden een aantal bomen schuin ten gevolgde van de storm. Ze dreigden omlaag te vallen. De brandweer heeft uiteindelijk drie bomen omgezaagd.