Directeur Munttheater naar Theater aan het Vrijthof in Maastricht

Brigitte van Eck - Fotograaf: Rob Nijpels

Brigitte van Eck, directeur van het Munttheater, wordt per 15 maart 2021 de nieuwe directeur van Theater aan het Vrijthof.

Van Eck, nu ruim 10 jaar verbonden aan het Munttheater, over de nieuwe stap in haar carrière: “Natuurlijk heb ik eerst goed nagedacht of ik wel zou solliciteren op de functie in deze bijzondere tijden. Het Munttheater, de collega’s en de bezoekers liggen mij immers na aan het hart. Zo’n kans komt echter niet zo snel voorbij. Uiteindelijk heb ik in volle overtuiging gesolliciteerd en ben ik vereerd deze functie bij Theater aan het Vrijthof te mogen vervullen”.

Bij Theater aan het Vrijthof krijgt Van Eck de opdracht om de culturele en maatschappelijke ambitie van het Stadstheater te realiseren; cultuur voor een breed en divers publiek.

Daarbij is samenwerking zoeken met culturele partners uit de stad essentieel, maar ook het aanhaken bij het bedrijfsleven, waarbij cultuur wordt ingezet als economische schakel in het aantrekkelijke vestigings- en verblijfsklimaat van Maastricht als cultuurstad. 

Van Eck: “Er liggen mooie uitdagingen en die pak ik graag met beide handen aan. De opgedane kennis en ervaring in de afgelopen tien jaar hier in Weert én de ruimte die ik daarbij heb gekregen om samen met het team te bouwen aan een toekomstbestendig Munttheater, komen straks goed van pas in Maastricht.”