Dronken scooterrijder rijdt met ‘bom’ onder z’n zadel door Budel

Foto via: instagram.com/politie_marco/

Budel – De politie van Cranendonck heeft afgelopen nacht een dronken bestuurder van een scooter aangehouden op de Nieuwstraat in Budel.

De bestuurder bleek niet alleen teveel gedronken te hebben. Agenten troffen ook een relatief grote hoeveelheid illegaal vuurwerk, waaronder Cobra’s, aan onder de buddyseat van de scooter. “Cobra’s hebben elk de kracht van een kleine handgranaat”, aldus de dienstdoende agent via Instagram. “Dat je onder invloed rondrijdt op een scooter is al behoorlijk onverantwoord maar als je dan ook ook nog met een ‘bom’ onder je kont de weg opgaat in deze staat is gewoonweg niet te bevatten”, aldus de agent.

Het rijbewijs werd ingevorderd omdat de bestuurder meer dan 7 keer de maximum hoeveelheid alcohol had genuttigd. Het vuurwerk werd in beslag genomen en zal worden vernietigd. De bestuurder zal zich moeten verantwoorden bij de rechter.