Rijdende concertzaal bij IKC Laar

Afgelopen week stond de rijdende concertzaal ‘Classic Express’ op de stoep bij IKC Laar.

De vrachtwagentrailer kan worden uitgeschoven en daarmee is het een kleine concertzaal. Alle leerlingen van IKC Laar mochten hier in groepen van 25 leerlingen kennis maken met klassieke muziek.

In de rijdende concertzaal lieten de winnaars van het Prinses Christina Concours de jonge kinderen kennismaken met klassieke muziek. De sfeer in de Classic Express is die van een andere wereld. De kinderen betreden een lichte en rustige ruimte.

Het was tijd voor even iets heel anders: het was tijd voor mooie muziek. De speciale lichten en videobeelden versterkten de werking van muziek. Alle klank en geluid in de rijdende concertzaal werd gereguleerd met een elektro-akoestisch systeem, dat zelfs de akoestiek van het Amsterdamse Concertgebouw kon nabootsen.


Een bijdrage van Arjanne van Voorst