Festival of Lessons and Carols in de Paterskerk

1 reactie

Update – Voor het vierde jaar verzorgt de Capella Sine Vinculis een Festival of Lessons and Carols in de Paterskerk: de ultieme voorbereiding op Kerst. Dit zal plaatsvinden op zondag 20 december, 19.00 uur.

Deze van oorsprong Anglicaanse kerkdienst bestaat uit lezingen (‘lessons’) en kerstliederen (‘carols’). Prachtige kerstmuziek van o.a. Handel, Ord, Darke, Praetorius en Carter zal verzorgd worden door de Capella Sine Vinculis onder leiding van de in Weert woonachtige Bea van der Kaaij. Organist is  Klaas Doornbos.

De dienst wordt voor gegaan door Gerard Heesterbeek (Ordo Fratrum Minorum). De lezingen worden verzorgd door vertegenwoordigers van diverse kerkgenootschappen in Weert. Het zal in die zin een oecumenische dienst zijn.

Geen nazit met glühwein

Helaas moet de organisatie dit jaar de traditionele nazit met glühwein overslaan vanwege de COVID-19 voorschriften. Ze zullen ook moeten werken met aanmeldingen voor de dienst, zodat ze zicht kunnen houden op het aantal mensen, dat de dienst wil bezoeken en ook bezoekers op de hoogte kunnen houden van ontwikkelingen indien nodig, bijvoorbeeld, wanneer er te veel koorleden thuis moeten blijven vanwege klachten.

Voorschriften

Je kan helaas niet komen, wanneer je verkoudsheidklachten of corona-achtige verschijnselen hebt, of een huisgenoot hebt, die positief is getest. Je wordt gevraagd een mondkapje te dragen, als jij je niet op je plaats bevindt, maar natuurlijk hebben ze begrip voor mensen die vanwege medische indicatie geen mondkapje kunnen dragen. Stoelen zullen 1,5 meter uit elkaar staan. Huisgenoten mogen wel dichterbij elkaar zitten. Het koor zal steeds op ruime afstand van de bezoekers zingen, dus minstens 3 meter , zoals in de richtlijnen voor koorzang wordt aangegeven.

Ze hopen dat ze op deze manier toch een waardevolle dienst met veel kunnen verzorgen op weg naar Kerst met veel mooie muziek.

Aanmelden kan bij Bea van der Kaaij via email: [email protected] of mobiel: 06 1165 6813.

Aanvang: zondag 20 december, 19.00 uur.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je onze nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
1 reactie