Geparkeerde auto gaat in vlammen op in de Mauritsstraat

De brandweer en politie zijn zondag iets voor 5.00 uur gealarmeerd voor een autobrand in de Mauritsstraat in Weert.

Bij aankomst van de hulpdiensten stond de auto in lichterlaaie. De brandweer maakte gebruik van een blusdeken om de autobrand te doven. Nadat het vuur was gedoofd werd het blusdeken verwijderd en eventuele sporen onderzocht.

Het was even schrikken voor de brandweer omdat in de auto nog een fles met lachgas aanwezig was. Bij verhitting kan een fles lachgas zorgen voor explosiegevaar. Gelukkig waren de gevolgen nu uitgebleven.

Een week geleden raakten er ook al twee auto’s beschadigd bij een autobrand in de wijk Boshoven. Net als vorige week sluit de politie niet uit dat ook in de Mauritsstraat sprake is van brandstichting.

Getuigen van de autobrand kunnen zich melden via de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Video via Youtube: https://youtu.be/PuHiNcY2ZGM