Kerstactie Voedselbank door het Broederschap

In december helpt de Broederschap de Voedselbank weer met het inzamelen van artikelen. Ook de Rotaryclubs in Weert en de kerken in het dekenaat Weert doen hier graag aan mee.

“In deze voor iedereen moeilijke periode zijn nog meer mensen door omstandigheden aangewezen op de Voedselbank. U maakt niet alleen de cliënten van de Voedselbank blij. Het is ook een fijn gevoel iets voor een ander te kunnen doen, zeker in deze dagen voor Kerstmis.”

Theo Jongeling, proost van de Broederschap

Hoe doe je mee?

Doneer houdbare producten, vooral blikken of potten groenten, vis in blik, wc-papier, waspoeder, schoonmaak- en toiletartikelen. Ook de Jumbo winkels doen aan de actie mee. Dit zijn Jumbo Heerschap (Boshoven, Collegeplein, Leuken, Moesel en Nederweert) en Jumbo René Puts in Stramproy. Daar staan vrijwilligers van de Broederschap en de Rotaryclubs op zaterdag 12 december voor je klaar. Alle giften zijn van harte welkom. Ook kun je producten inleveren bij de kratten die klaarstaan in de kerken tussen 7 en 22 december. Let je wel op dat de producten nog minstens twee maanden houdbaar zijn.

Hoe werkt de Voedselbank?

De cliënten zijn mensen uit onze regio die onder het bestaansminimum zitten. Vaak zitten ze in de schuldsanering. Zonder de hulp van de Voedselbank zouden deze mensen honger lijden. Zij kunnen de hulp goed gebruiken. Namens de Voedselbank vraagt de Broederschap jou om gul te geven.

Wat is de Broederschap?

De Broederschap, opgericht in 1404, is een vereniging die de verering van Maria bevordert door het organiseren van activiteiten in de geloofsgemeenschap. Tevens dragen ze hun Mariaverering in maatschappelijke zin uit met het organiseren en verlenen van bijstand.