Leerlingen maken kerstkaarten voor bewoners Wozoco Zuyderborgh

Leerlingen van Koers Onderwijs, onderdeel van Het College in Weert, hebben de afgelopen weken gewerkt aan Kerstkaarten voor de bewoners van het woonzorgcentrum Zuyderborgh in Weert.

Eenzaamheid

Wat het is een moeilijk jaar, verdrietig jaar, maar ook een eenzaam jaar. Voor jong en oud. Waar onze ouderen geraakt worden door het corona-virus en haar eenzaamheid, voelt ook de jonge generatie deze eenzaamheid. Bij Koers op het College zette deze eenzaamheid rond Kerst de leerlingen extra aan het denken.

Kerstkaarten

De leerlingen van het eerste, tweede en derde jaar van Koers (zo’n 120 leerlingen) vonden het tijd om stil te staan en iets te doen aan de eenzaamheid. Ze vonden aansluiting bij de kerstkaartenactie van het Ouderenfonds met als resultaat prachtige zelf ontworpen kerstkaarten met gedichtjes en teksten erin.

Eigenlijk wilden drie leerlingen de kaarten deze week zelf, op gepaste afstand, overhandigen aan de bewoners van Zuyderborgh. Maar door de harde lockdown was dat niet meer mogelijk. Gelukkig hebben de kaarten alsnog hun weg gevonden naar de ouderen.

Klein gebaar

Met het kleine gebaar hopen de leerlingen een lach op het gezicht te kunnen toveren en het gevoel te geven dat de ouderen gezien worden tijdens deze eenzame feestdagen.

“Op naar een mooi 2021. Soms moet het eerst heel donker worden, voordat je de sterren ziet stralen”, aldus leerlingen en docenten van Koers Weert.