Predicaat Hofleverancier voor Budelse Brouwerij

Budel – Op donderdag 10 december kreeg directeur Carine Arts van de Budelse Brouwerij uit handen van de burgemeester van Cranendonck, Roland van Kessel, het Predicaat Hofleverancier uitgereikt. De Budelse Brouwerij viert dit jaar haar 150-jarig jubileum.

Predicaat Hofleverancier

De Koning kan het recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toekennen aan kleine en middelgrote ondernemingen die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan. De bestuurders van het bedrijf moeten van onbesproken gedrag zijn evenals de onderneming zelf. Ook moet de ontstaansgeschiedenis van het bedrijf duidelijk zijn.

Historie

De Budelse Brouwerij is een familiebrouwerij met een eeuwenoude historie. Sinds 1870 is de brouwerij gevestigd in het centrum van Budel. De brouwerij is opgericht door overgrootvader, Gerardus Arts, onder de naam “de Hoop”. De zoon van de oprichter zette de brouwerij voort en
had de leiding in het begin van de vorige eeuw.

In 1942 volgde de derde generatie, Gérard Arts, hem op. Na de tweede wereldoorlog bouwde hij de brouwerij verder uit en zorgde voor een solide basis voor de huidige brouwerij. Tegenwoordig wordt de brouwerij geleid door de vierde generatie Arts. Dat zijn Carine, Gerard en Harry Arts.

Video via Youtube: https://youtu.be/ZYWmgoURDK0

https://youtu.be/ZYWmgoURDK0