Predicaat ‘Hofleverancier’ voor 100-jarige firma Verkoelen Dakspecialisten

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft het Recht tot het voeren van het Koninklijk Wapen “Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier” verleend aan Verkoelen Dakspecialisten B.V. Het bedrijf bestond in 2022 100 jaar.

Burgemeester Vlecken mocht dit heugelijke nieuws vandaag mededelen aan de directie en medewerkers van het bedrijf. Op een later moment overhandigt Gouverneur Roemer de oorkonde die bij dit Predicaat hoort aan de directie.

De richtlijnen om in aanmerking te komen voor het mogen voeren van het Predicaat ‘Hofleverancier’ vereisen onder meer dat de onderneming minimaal 100 jaar bestaat en in de branche of bedrijfstak een eerste of vooraanstaande plaats in de regio inneemt.

Verkoelen Dakspecialisten

Vanaf 1901 komt de naam Verkoelen voor als “leiendekkers” bedrijf in de gemeente Stramproy. In 1922 was de officiële oprichting. Het bedrijf is sindsdien in handen van de familie Verkoelen. Zij hebben in al die jaren een stabiel bedrijf opgebouwd. Een bedrijf dat kwaliteit, vakmanschap en sociaal werkgeverschap altijd hoog in het vaandel had en heeft staan. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot de breedst gecertificeerde dakspecialist van Zuid-Nederland. In 2020 werd het bedrijf gekozen tot aantrekkelijkste werkgever van Midden – Limburg in de categorie MKB.