PvdA wil actie richting landelijke politiek over voortbestaan SJG

Algemeen Politiek Weert 4 reacties 3 min. leestijd

De PvdA Weert roept de Weerter raads- en collegeleden op om te proberen de verkiezingsprogramma’s van hun landelijke partijen aan te passen zodat regionale ziekenhuizen zoals het Sint Jans Gasthuis in Weert beschermd worden en hun voorbestaan wordt veiliggesteld. Dit inclusief de aanwezige Spoedeisende Hulp en de Intensive Care.

Aanleiding hiervoor zijn de nieuwe regeringsplannen die de spoedeisende hulp van het ziekenhuis in Weert bedreigen. Het is niet de eerste keer dat Haagse plannen het voortbestaan van regionale ziekenhuizen zoals in Weert of essentiële onderdelen hiervan bedreigen.

Tijd dat het stopt

“Het wordt tijd dat dit stopt. Het liefst met deze Tweede Kamerverkiezingen” zegt Fanida Kadra fractievoorzitter van de PvdA Weert. “Daarom vragen we de collega raadsleden en de collegeleden, voor wie dit geldt, of ze mee willen werken om die discussie het liefst voor altijd te stoppen. Dat kan door het op te nemen in de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen. Vooral bij de partijen waar dit nog niet is gebeurd zou het goed zijn dat hierover iets wordt opgenomen.”

“De streekziekenhuizen zoals in Weert zijn van essentieel belang voor de leefbaarheid en de veiligheid in de regio” aldus PvdA commissielid Leon Heuvelmans. “Wanneer bijvoorbeeld de Spoedeisende hulp in Weert verdwijnt , lopen mensen gevaar die een hartaanval krijgen of een ongeluk omdat ze dan helemaal naar Eindhoven of Roermond moeten. Dat duurt veel te lang”

Om de zoveel jaar weer

“Om de zoveel jaar staat het voorbestaan van het ziekenhuis weer ter discussie. Daarmee ben je als ziekenhuis een minder aantrekkelijke werkgever, de medewerkers worden onzeker en dus wordt het moeilijker goede mensen te vinden. Ook jongeren die willen kiezen voor de zorg worden onzeker of ze als verpleegkundige aan de slag kunnen in Weert en kiezen dan misschien voor een ander ziekenhuis of zelfs voor een andere opleiding. Dat zou een slechte zaak zijn”, aldus de PvdA Weert.

De PvdA Weert heeft daarom een brief geschreven aan alle raads- en collegeleden met het verzoek om te proberen ervoor te zorgen dat in de verkiezingsprogramma’s van hun partij het bestaan van regionale ziekenhuizen zoals Weert wordt veiliggesteld.

Lees de brief:

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
4 reacties